Kunstenaar Olga Kvassova            Home    Nieuws     Archief
    Kunst Poëzie    
SYMBOLISME       IMPRESSIONISME       COMPOSITIE       BLOEMEN       PORTRET       LANDSCHAP       EXPRESSIONISME       ART DECO       MYTHE       NAAKT       DIVERSEN      
Kunstenaar Olga Kvassova

Kunstenares Olga Kvassova

Kunstenares Olga Kvassova is voornamelijk actief in de technieken met acryl en olieverf. Haar favoriete thema’s zijn landschappen, bloemen, portretten en decoratieve composities. De kunstenares maakt haar composities voornamelijk met elementen van het surrealisme en het magisch realisme, en haar landschappen en bloemen zijn voornamelijk in impressionistische stijl gemaakt. Het impressionisme trekt kunstenaar aan, omdat ze gelooft dat dat de mogelijkheid biedt levendige, niet fotografische beelden te creeeren.

художник Ольга Квасова

Foto van Olga Kvassova

Hoewel Olga Kvassova oorspronkelijk uit Rusland komt, woont en werkt ze sinds vele jaren in Nederland en in Duitsland, waar haar atelier zich bevindt. De hoofd-discipline van de kunstenaar is traditionele schilderstechieken, daarnaast werkt zij ook op het gebied van computer-graphics. Het helpt haar haar werkstukken in een andere dimensie te zien. De naam van kunstenares wordt soms verschillend vertaald: zowel Olga Kvassova als Olga Kvasova (verschillende transcripties). Olga Kvassova is voornamelijk actief in de technieken met acryl en olieverf. Haar favoriete thema’s zijn landschappen, bloemen, portretten en decoratieve composities. De kunstenares maakt haar composities voornamelijk met elementen van het symbolisme , haar landschappen en bloemen zijn voornamelijk in impressionistische stijl gemaakt. Het impressionisme trekt haar aan, omdat ze gelooft dat dat de mogelijkheid biedt levendige, niet fotografische beelden te creeeren. In haar werkstukken worden de lichte en kleurrijke kanten, maar ook de meer donkere zijden van het leven weerspiegeld. De kunstenares is van mening dat het belangrijk is om de moderne kunststromingen niet blind te volgen, maar vooral trouw te blijven aan haar persoonlijke en artistieke voorkeuren.

o.kvassova@protonmail.com
Copyright © Olga Kvassova ( Ольга Квасова )